Elfen openen je hart, Liefde….en hoe zwaar de prachtige energie van liefde soms voelt voor mensen, bijna bedrukkend triestig, zelfs in het begin van een nieuwe liefde voel ik in de harten van veel mensen weinig sprankelende blijdschap…eerder nog overschaduwd door de impact van het verleden, angst dat de magie overgaat, angst dat de geschiedenis zich herhaalt, angst neemt nog zoveel ruimte nog in in de harten van mensen, waardoor de liefdes-energie niet echt kan stromen.
Ik wil graag iets vertellen over hetgeen Elfen vertellen over het vinden van liefde, over het laten stromen van liefde ….liefde komt voort uit ‘ lof ‘, direct uit het leven volgens het ‘ genotsprincipe ‘, direct uit het bereid zijn tot ‘ overgave’.
Liefde is niet iets om te zoeken of na te streven…ondanks dat er dagelijks veel vragen worden gesteld waar de liefde moet gezocht worden, waar de liefde gevonden wordt.
Liefde stroomt als een waterval over een berg…wanneer er voldoende regen valt! De regen kan je zien als het vermogen om jezelf en de wonden in jezelf te ‘ loven ‘, het vermogen om je eigen leven, met inbegrip van alle mooie, fijne, leuke en minder mooie, fijne en leuke dingen te ‘ loven ‘, ‘ te eren ‘.
Een waterval is niet langer een waterval wanneer er geen regen meer valt.
Een bloem houdt op met bloeien wanner er geen zon, geen water, geen voedsel meer zijn.
Wanneer alle belangrijke ingrediënten aanwezig zijn om de waterval van liefde te laten stromen….is het resultaat: liefde. De elfen geven ons enige tips mee aan diegenen die nog steeds uitkijken naar die liefde….
– Breng tijd door met jezelf, geniet van je eigen gezelschap, word de grote liefde voor jezelf en vind de liefde die jij bent IN jezelf
– Omring je met schoonheid, maak van je huis een thuis, de energie van bloemen vb zorgt voor een fijne energie, het bevordert een warme sfeer, opent je hart….liefst echte bloemen. Plastiek is een dode energie, en al lijkt het dan wel gemakkelijk te zijn… je bent het waard een heerlijk geurend boeketje bloemen voor jezelf te kopen, en ook zalig is als jij die mag ontvangen. Bedank de gift van de gever én de bloemen die er zijn om jouw huis op te fleuren!
– Voel je dankbaar om de spullen die je hebt, de betekenis en de waarde die ze voor jou betekenen.
– Wanneer je iemand ziet met wie je een verbinding of een klik voelt, ook al is het maar voor even of voor een tijdje, is het fijn die persoon ‘ te loven ‘ ( wat niet hetzelfde is als ‘ ophemelen ‘) Je ziet de kwaliteiten in die persoon, het mooie in zijn/haar hart en in zijn/ haar wezen als mens.
– Behoud je authentieke zelf en oprecht zijn in hetgeen je doet, in hetgeen je zegt of vertelt.

Een bloem stelt nooit de vraag of die wel zal groeien….wij mensen zijn heel bang om te groeien in liefde, ons kwetsbaar op te stellen uit angst om gegrepen te worden door verraad, bedrog en pijn.
Je kan niet eisen of dwingen dat er nu en zo snel mogelijk een partner op je pad komt…velen stellen tijdsgerelateerde vragen, één ding is een feit: in de spirituele wereld is er geen tijd. De sleutel ligt in je hart…is je hart klaar om een partner toe te laten en ook dat is niet hetzelfde als “ denken “ dat je klaar bent om iemand toe te laten in je hart. Liefde is een kwestie van het hart en ook al wil je het nog zo graag en wil je weten waar precies die liefde op je pad komt en hoe die liefde er fysiek zal uitzien….dit zijn soms angst-gebonden vragen.
Liefde is vertrouwen en is niet gekoppeld aan voorwaarden, aan eisen.
De elfen vertellen je dat je overal de liefde kan ontmoeten, en misschien zelfs op plekken waar je het niet zou kunnen bedenken…misschien zelfs is die partner wel niet je type qua looks…liefde is zoveel meer dan looks en uiterlijkheden. Als je van binnenuit jouw hart voelt stromen, geniet van deze prachtige energie…en of de ander hierop reageert of niet: zie het niet als een vergissing, of als een falen…het hart faalt niet, verwachtingen wel. Er is altijd een reden die dan niet met jou te maken heeft, dan wel met de ander die wellicht nog niet klaar is zijn/ haar hart te openen, zijn/ haar eigen liefdes-energie (nog) niet kan toelaten…alle liefde begint met jezelf, jij bent je eigen liefdesbron , net als de ander en hoe mooi kan het zijn als twee liefdesbronnen zich met elkaar verbinden zonder te claimen, op te eisen, te verstikken….om elke keer opnieuw eigen bron aan te vullen met alles wat het leven ons schenkt.

Je kan nu zelf de tuinier worden en datgene waaraan je al rijk bent water geven en oprecht met je hele hart waarderen. Wanneer je wat er al bloeit in je leven ‘ looft ‘, wordt jouw tuin steeds gezonder. En dat maakt het allemaal mogelijk dat de bloem waarnaar je zo diep verlangt uiteindelijk wortel schiet en groeit.
David Roth heeft zo een heel mooi gezegde ‘ I am not falling, I am rising in love …’

Je zal altijd blijven doorgroeien. Hou de liefde lucht-en lichthartig, speels en avontuurlijk.

Liefs
Engelenmedium/ Fairyologist Mieke Box 45.  Meer over Mieke Klik hier!!
www.miekecoigne.com