Je wil heel graag heel veel weten over je toe-komst, over je relatie, over je werk, over je kinderen, over je gezondheid en of je ergens toch ooit eens het groot lot gaat winnen….. en misschien wil je toch wel stiekem wat weten over de buren, je collega ’ s en werkgever, over die ex die ondertussen zelf al een nieuw gezin heeft …kortom: je belt naar een spirituele lijn om toch “ iets “ meer te weten over je eigen leven. Dat is waar ik als medium vanuit ga. Jij belt omdat jij een vraag hebt over jezelf en je levenssituatie. Je bent op zoek naar meer inzicht, meer helderheid en duidelijkheid en je kijkt ook wel wat verder dan je neus lang is.
Er zijn mediums die vooraf aangeven niets te vertellen…die mediums voelen in op je energie en beginnen te vertellen wat ze horen, zien, voelen, naar je stem luisteren en vertellen wie je bent; ook voor het invoelen van foto’s gaat elk medium – paragnost op hun eigen manier van ‘ lezen ‘, ‘ readen ‘ en / of ‘ scannen’.
Ik vind het belangrijk de cliënt hierin de vrije keuze te laten…als een cliënt net de behoefte heeft om verbinding te maken met een medium/paragnost en spontaan zijn/ haar verhaal te vertellen- bij wijze van ventileren, sparren, dan is dat best een vreemde manier van omgang.
Mediums hoeven op zich niets te bewijzen aan cliënten…tenzij die behoefte er is om zich op die manier te profileren vanuit een onderliggende bevestiging: ‘ Ik heb geen instrumenten nodig ( je stem- je vraag – je foto ….) om te weten wie je bent, wat je problemen zijn, wat je toekomst is. Heel spectaculair komt dit over bij een cliënt. Iemand die dwars door je heen kan kijken dwars door je ziel ziet.

De meeste cliënten komen in deze tijd van grotere bewustzijnssprongen met zingevingsvragen op een ander niveau, voelen minder de behoefte om gescand en gelezen te worden, net vanuit die bewustzijnssprong. Andere voelen zich dan weer wat veiliger als ze antwoorden als ja/ neen krijgen, hebben geen behoefte om te weten waarom deze tijd nu net zo heftig is, en waarom een partner zich heeft teruggetrokken in zijn grot, en hoelang HET nog gaat duren…de rest van de omkadering en uitleg eromheen is overbodig. Komt HET goed, ja OF nee. Moeilijk om op die manier nog readingen te doen in een tijd waarin we graag mensen willen meegeven hoe belangrijk het is te leren communiceren met elkaar, te accepteren dat de ander ook ruimte nodig heeft, te willen inzien dat een relatie onderhevig is aan groei en ontwikkeling en dat het goedkomen van een relatie bijvoorbeeld niet zomaar met een ja/ neen kan beantwoord worden. Net zoals in een gezin onderhevig is aan een dynamiek en interactief gebeuren tussen gezinsleden is een relatie tussen twee mensen eveneens een dynamisch interactief gebeuren, waarin beide partners nog eens elk hun eigen persoonlijk ‘ erfgoed ‘ meebrengen.

Dit is de groei en verandering van het spiritueel coachingsschap als zijnde medium, paragnost, healer, reader… hoe we onszelf profileren is bijzaak en kan zelfs afleidend werken voor cliënten.
Cliënten klagen soms dat die lijnen zo duur zijn…laat me even alles duidelijk op een rijtje zetten.

Wij vragen niet aan cliënten elke dag tientallen mediums te bellen, dat is wat cliënten met name zélf doen, wij vragen zelfs niet om onszelf elke dag tientallen keren te bellen, want dit werkt zelfs tégen de Universele wetten dat alles dan wel even sneller zal verlopen door vaker te bellen. Het is goed om af en toe een andere collega te consulteren, zodat je ook even vanuit een ander perspectief een situatie toegelicht krijgt. Het voordeel van met dezelfde consulent te praten of te chatten is dat je een band gebaseerd op vertrouwen ontwikkelt en zoals alles ook een keerzijde heeft is het nadeel dat de band zich zo sterk kan ontwikkelen / ontwikkeld heeft dat informatie niet meer zo zuiver als weleer overgebracht wordt, door kennis te hebben van iemands levensverhaal. Om die reden is het gezond ook even het vertrouwde los te laten. Het is heel menselijk zich gemakkelijk te hechten aan één iemand, het is ook verstandig en wijs ook wel eens uit een ander bron te tappen.

eddieHetgeen ook heel verstandig is is voor je een consult vraagt, de krijtlijnen van je vragen bij de hand te hebben, door vooraf na te denken wat je precies wilt weten, waarover je duidelijkheid wenst, wat je zorgen baart. Soms bellen cliënten in de auto, op het werk, terwijl de boodschappen worden gedaan, tijdens de afwas….en ook nog wel een keertje terwijl gegeten wordt.
Veel vragen zijn ook ‘ tijdsgebonden ‘ en helaas heeft het Universum of Spirit geen oren naar ‘ wanneer ‘ vragen. Dat er tendenzen te zien zijn is iets anders, maar een belofte maken dat er morgen een berichtje voor jou komt ( en o wee als dat berichtje er niet is gekomen) dat je volgende week dit en volgende maand dat….vergeet je te leven in wat zich in het moment aanbiedt. Het gevoel dat alles in de hoogste versnelling moet gebeuren creëert heel veel stress en maakt niet gelukkig. Alles heeft een ritme, een groeiritme…door teveel water toe te voegen aan je planten, verzuipen je planten, door het teveel zonlicht te geven, verschraalt je plant, door je planten om de haverklap te verkasten, stagneert de groei. Bekijk maar even het levensritme in golven….en weet dat niets te forceren is.
Gelukkig ondervinden cliënten zelf ook wel dat het minder tijd en geld vraagt om zich vooraf voor te bereiden op een consult ( en ook zeker met een emailconsult! ) gerichte vragen stellen waaruit dan weer andere vragen kunnen uit voortvloeien. Sommigen maken notitie van een reading en ook dat vind ik heel verstandig om te kunnen evalueren hoe een situatie zich ontwikkelt heeft en/ of veranderd is. Het is een kleine moeite pen en papier bij de hand te houden en het levert uiteindelijk veel meer op door niet steeds opnieuw dezelfde vragen te moeten stellen. Ook dat bevordert een fijne communicatie onder elkaar.
Soms bellen er cliënten met …kijk maar eens een keertje wat eruit komt…ik heb niets te vragen, ik ben gewoon nieuwsgierig om dan te merken dat er geen andere vorm van contact mogelijk is met de luisteraar die enkel met een paar woordjes: hmmm, hmmmm, hmmm antwoordt. Jammer is dat en vooral zonde van het geld. Ook dit zijn helaas soms net diegene die klaar staan met kritiek, doch zelf niet openstaan om minstens enige herkenning aan te geven.
Gelukkig komt dit minder en minder voor, alleen prettig werken is dit niet op die manier. Gelukkig zijn de meeste cliënten van paragnost Eddie het meer bewuste publiek en dat komt mede door onze persoonlijke groei die ook wij doormaken.

Als je die paar nuttige tips ter harte neemt, zal je zelf ervaren dat het wederzijds heel prettig werken is. Dat we ook getest worden ontgaat ons evenmin…maar dat zijn hele aardse dingetjes die we met een glimlach weer loslaten.
Paragnost Eddie en zijn team heeft slecht één doel en dat is al zijn cliënten zo goed als mogelijk ten dienste te staan en daar hebben ook wij jullie bij nodig, in een sfeer van openheid, eerlijkheid én wederzijds respect.
Een prettig consult is gebaseerd op gedeelde verantwoordelijkheid en loopt er soms in de communicatie iets fout, ook dan wordt geluisterd naar hoe het anders kan.

Veel succes !
Engelenmedium Mieke Box 45    Klik hier!!
www.miekecoigne.com