Natuurwezens zijn deva’s die in de natuur leven. Ze leven via de elementen, in het bos (aarde), in het vuur, water, lucht enz.

Sommige mensen kunnen ze zien, maar de meeste mensen voelen hun aanwezigheid als ze bijvoorbeeld een stil plekje in het bos, of aan het water hebben gevonden.

Aarde wezens zijn kabouters en gnomen. Zij verzorgen planten, bomen. Ze zijn vaak ook verbonden met dieren en kristallen.

Hun energie is heel aards en vrolijk.

De lucht wezens zijn de sylfen. En zij houden de lucht schoon. Ze zijn verbonden met het denken, en als je meer uit je hoofd wil komen, kun je contact met ze maken. Als het hard waait kun je de sylfen goed voelen, hoe ze alles ‘schoon blazen’.

Elfjes zijn ook lucht wezens. Elfjes zijn klein, maar niet altijd. Elfjes zorgen voor groei bij planten en bloemen. En ze helpen ons het innerlijke kind te helen.

Sylfen kunnen ook erg groot zijn, en zich vertonen via wolken. Ze hebben ook wel wat weg van Engelen energieën.

Dan heb je de water wezens, undines genoemd. Zij zorgen voor de zee en meren.

Er is nog weinig bekend over de oceanen en wat er allemaal leeft. Maar spiritueel gezien staat water voor emoties uiten, verwerken. Dus als je jezelf wilt zuiveren, kun je contact met hen maken. Ze brengen je in balans.

Als laatste zijn er de vuur wezens; salamanders genoemd. Vuur staat voor zuivering en transformatie. Als je contact met ze wil maken, hoef je enkel naar vuur te staren, dat kan in haardvuur, of kaarslicht.

Salamanders zijn heel krachtig en soms ook ietwat eigenwijs, ze laten zich niet commanderen. Omdat vuur ook kan verwoesten, moet je altijd voorzichtig zijn met deze wezens, en ze zeker niet boos maken.

Hoe kom je in contact met natuurwezens:

– Ga de natuur in en geniet van de natuur, van haar schoonheid, bewonder haar, zo stel je open;
– Je kunt je ook openstellen in je eigen tuin, of in een park, je hoeft niet perse het bos in;
– Maak contact met je innerlijke kind, en verwonder je, speel buiten, net als een kind, en vraag om in contact te mogen komen met de natuurwezens;
– Als zij voelen dat je intentie oprecht is, en zuiver, dan zullen ze voorzichtiger dichterbij komen;
– Je kunt een boom aanraken, en er contact mee maken, of een plant, bloem, door de zee pootje baden, in kaarslicht staren enz, alles is mogelijk om in contact met de natuurwezens te komen;
– Als je met kristallen en edelstenen mediteert, maak je ook contact met natuurwezens, hetzelfde geldt met een stuk hout, veer, schelpen, eigenlijk alles wat uit de natuur komt;
– Vraag altijd toestemming of je in contact met ze mag komen;
– Sommige mensen geven offers aan natuurwezens, dit bestaat al eeuwenlang en de boeren deden het vroeger ook. Ze leggen voedsel, drinken en kristallen neer;
– Als je gaat mediteren, kun je beter in contact komen met de natuurwezens;
– Als je gaat mediteren en het is windstil en je vraagt de natuurwezens contact te maken, zul je vaak merken dat er opeens een windvlaag komt opzetten. Sommige mensen voelen spinnenwebben op hun armen, gezicht, of een elfje op hun schouder zitten;
– Je kunt ook kleuren of lichtbollen waarnemen, alle natuurwezens zien er weer anders uit, afhankelijk van hun taak en kracht;
– Nodig je natuurwezens uit in je omgeving, tuin en huis, dan komen ze wel dichterbij, maar ze zullen zich nooit opdringen, en zijn zeer respectvol.

© Medium Arlette

© www.mediumadvies.nl

Deze tekst mag niet overgenomen worden zonder toestemming.